Hjelp - vi skal ha dugnad

20.12.2021

Dugnad fra A-Å

Skal dere har dugnad men vet ikke hvor dere skal starte. Da kan dere ha mye å hente på å lese dette. Hvert år hjelper vi flere mange hundre russegrupper, idrettsalg og skileklasser som trenger finansiering av et eller flere formål.

Ha et synlig mål

Det første dere trenger er et mål å jobbe mot. Bli enige om følgende slik at alle som er med drar i riktig retning:

- Hva er grunnen til at dere trenger penger (Dette målet bør være så konkret som mulig)

- Når trenger vi pengene (det bør være satt opp en tidsfrist)

- Hvor mye penger trenger vi (summen bør være så realistisk som mulig)

Deltagere

Bli på forhånd enige om hvem skal være med på dugnaden. Har er det viktig at man ikke tar med personer som ikke er motiverte, lite arbeidsvillige eller er usikre på om du ønsker å være med eller ikke.

Det kan være smart å lage en internkontrakt blant de som er med på gruppen. Hvis personene på gruppen er under 18 år kan foresatte stå som undertegnede på kontrakten slik at det ikke blir noen eventuelle misfortåelser og problemer senere. Maler for slike kontrakter kan dere få tilsendt fra oss hvis dere har behov for det.

Ved utfordrene situasjoner er det viktig at man står sammen og løser disse, og ikke lar noen være igjen alene for å rydde opp etter andre. Her må alle hjelpe til for best mulig resultat.

Rollefordeling

Hvis mulig er det alltid smart å ha rollefordlinger innad blant de som skal være med på dugnaden. Dette kan spare dere for uenigheter på senere tidspunkt og effektiviserer arbeidet for gruppen som sådan. Velg gjerne hvem skal være gruppesjef, buss-sjef, økonomisjef, sponsorsjef, dugnad sjef osv.

Sponsoravtale

Prøv å forhandle så godt dere kan med dugnadsleverandøren om sponsoravtaler hvor dere kan få rabatter på andre produkter/tjenster dere trenger utenom dugnad eller lengre kredittid etc. Hos Dugnadsgiganten kan man søke om slike sponsoravtaler som i tillegg til de best betingelser på dugnad gir garanti for arbeidsdugnad, gratis klær eller andre fordeler hos våre partenere. Du kan enkelt søke om sponsoravtale på våre hjemmesider, og du vil bli kontaktet av oss så snart vi har lest igjennom din søknad. Som regel er dette innen 24 timer. Lurer du på hvilke partnere vi har og fordeler du kan få hos oss finner du under siden «partnere» helt øverst på hjemmesiden vår.

Tjeng penger og bidra til et bedre miljø på kjøpet...

Da er det bare å begynne å tjene penger. Det fantastike er at dere med på kjøpet sprer informasjon og formidler høykvalitetsprodukter som er bra for miljøet. Arbeidsdugnadene våre er å plukke søppel noe som gir betydlige ringvirkninger både lokalt og nasjonalt. Med våre skreddersydde løsninger som er utviklet for å passe optimalt for deres unike gruppe og formål er det derfor bare å glede seg. Skulle noe gå galt er vi her for å hjelpe dere og tilegg er det viktig å huske på at du alltid har 14 dagers angrerett/returett på varer som ikke er åpnet eller skadet. Vi er også behjelpelige på utsettelser av betaling hvis dette skulle være nødvendig eller andre gode løsninger hvis noe uventet skulle oppstå underveis.

Vi ønsker dere lykke til med dugnad når den tid kommer!